Türk Kaptan, MARPOL İhlali Nedeniyle ABD'de  Hapis Cezası Aldı

MARPOL ihlali yapan ve ardından ABD Sahil Güvenliğinden bilgi gizlemeye çalışan P/S Dream adlı ürün tankerinin kaptanı, sekiz ay hapse  mahkûm edildi.
2023 yılında MARPOL ihlali yapan ve ardından ABD Sahil Güvenliğinden bilgi gizlemeye çalışan P/S Dream adlı ürün tankerinin kaptanı, sekiz ay hapse  mahkûm edildi.
Türk vatandaşı olan Kaptan Abdurrahman Korkmaz, Haziran 2024'te suçlamaları kabul etti.
ABD new Orleans mahkemesi 27 eylül 2024  tarihinde  davayı tamamladı, mahkeme, geminin operatörlerini de suçlu bularak  2 milyon dolar kriminal para cezası ve dört yıl denetimli serbestlik cezalarına hükmetti.
Lübnan merkezli  saglık ,yiyecek,gibi İstanbul Torun Centerde merkezli Prive Holdingin denizcilikle ilgili branşında Dubai merkezlı Prive Overseas Marine ve Türkiye merkezli Prive Shipping Denizcilik Ticaret tarafından işletilen Panama bayraklı tanker P/S Dream'in soruşturmasıyla ilgili Gemiadamlarından biri U.S Sahil Güvenlik'i uyardı ve geminin yasadışı tankta kalan petrol atığının  boşaltımını görüntüleyerek  U.S sahil güvenliğe yolladı . 

Savcılar, kaptanın mürettebata Ocak 2023'te New Orleans'a doğru giderken petrolle kirlenmiş atıkları denize boşaltmalarını ve geminin tankını sabunla temizlemelerini emrettiğini iddia etti.

Ayrıca, kaptanın şirket ofisleriyle iletişim halinde olduğunu ve gemide devam eden çalışmaları incelediğini, geminin görünümünü temizleme çabalarının fotoğraflarını gönderdiğini gösterdiler. Prive Shipping'deki şirket temsilcilerinin, petrolle kirlenmiş atığın tankta kaldığının farkında olduklarını ve gemi kaptanı tarafından bunun denize döküldüğü konusunda bilgilendirildiklerini gösterdiler. 

Mürettebat , üç gün boyunca içeriği denize boşaltmak için taşınabilir bir pompa kurdular, ancak suçu belgelemek için fotoğraf çektiler ve bilgileri USCG müfettişlerine verdiler. Bu, davanın odak noktası haline geldi.Amerikan kanunlarına göre bu ihbarda bulunanlara ödül verilmektedir.

Şirketler Mayıs ayında komplo, adaleti engelleme ve Uluslaraarsı Gemilerden Kirliliği Önleme Sözleşmesini (MARPOL) ihlal etme suçlamalarını kabul etti. 26 Eylül'deki duruşmada, iki şirket  2 milyon dolarlık ceza ödemeye ve dört yıllık denetimli serbestliği tamamlamaya mahkûm edildi. 

ps dream 

stx Tersanesi  2006 yapımı 51 000 dwt  panama bayraklı 

 
 
Bu içerikle ilgili diğer bağlantılar:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

gokyüzü  yıldızları bulun  canlı  

                                                                                      

                                                                               

                                         İstanbul Nişantaşı Üniversitesi               

 

                                                                                    

                                                                  Şehir Hatları 

                                                                      

                                                                       

                                              

         Gemilerden Kirlenmeyi Önleyelim      

 MARPOL  son baskısı    Prof.dr.mükerrem Fatma İLKIŞIK  tarafından türkçeleştirilmiştir.Sponsor olunuz.Sağlığımız için temiz hava ve suyu koruyalım

 

mukerremfatma@gmail.com

                                                                                                                                                           

                                       

 

 

 

 

Gemi Haberleri Web Sitesi: Denizcilik Sektörü Haberleri, Deniz Haber, Deniz Haberleri.

IMO haberleri ve kurallar. Marpol ve Solas Kuralları. Solas 2009 Türkçe

Marpol ve Solas hakkında en kapsamlı Türkçe içerik: Marpol Solas


Bu web sitesi Sayın Prof Dr. Mükerrem Fatma İLKIŞIK'ın tarafından güncellenmektedir.

MARPOL ve SOLAS Sözleşmelerinin Türkçeye çeviri izni Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından Prof. Dr. Mükerrem Fatma İLKIŞIK'a verilmiştir.

 

Web Sitesi Tasarım ve Programlama